ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві вже тестують ізраїльські системи раннього оповіщення

Наталя Дуляба

|

В українській столиці вже розпочали тестування систем раннього оповіщення про небезпеку, які надав Ізраїль. Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Олена Кондратюк зустрілася з гендиректором МЗС Ізраїлю Роненом Леві. Вони обговорили двосторонню співпрацю та подальше зміцнення українсько-ізраїльських відносин.

«Обговорили, зокрема, старт проєкту із розміщення системи раннього оповіщення, яку Ізраїль вирішив передати Україні. Сьогодні її вже тестують в Києві», – розповіла посадовиця.

Вона додала, що Ізраїль підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексії українських територій Росією.

Зазначимо, що Ізраїль має власну систему раннього оповіщення, яка дозволяє не лише заздалегідь повідомити населення про небезпеку з неба, а й може визначати, куди саме летить, наприклад, ракета чи дрон. Про те, що Ізраїль запропонував надати таку систему Україні, стало відомо на початку весни.

В інтерв’ю ВВС Україна посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповідав, що перш ніж передати таку систему раннього оповіщення Києву, її ще мають адаптувати під потреби України.

Він казав, що завдяки цій системі повітряну тривогу можна буде оголошувати не по всій території країни, а лише у тих регіонах, куди справді націлена ракета чи безпілотник. На думку Міхаеля Бродського, це ще й дозволить українцям розуміти реальну небезпеку і не ігнорувати оголошену повітряну тривогу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *