ОСТАННІ НОВИНИ

Із червня в Україні запрацює реєстр зброї, – МВС

Наталя Дуляба

|

Єдиний реєстр зброї в Україні має запрацювати вже наприкінці червня. Про це повідомив глава міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко.

Через кілька тижнів, тобто до кінця травня, Єдиний реєстр зброї запрацює у тестовому режимі. Повноцінно його роботу планують запустити з 23 червня.

У цьому реєстрі будуть відомості про 1,3 мільйона одиниць, а це вся зброя, яка наразі є «на руках» в українців. Туди ж вноситимуть й нову зброю, яка надходитиме в Україну.

За словами Ігоря Клименка, у кожного власника зброї буде власний електронний кабінет у реєстрі, де буде вся інформація про озброєння, про терміни перереєстрації і перевірки, відмітки купівлі-продажу.

«При купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї», – зауважив глава МВС.

Водночас Ігор Клименко додав, що Єдиний реєстр допоможе правоохоронцям контролювати розповсюдження зброї в Україні.

«Треба зробити все для того, щоб українці відчували безпеку. Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання», – наголосив міністр.

Натисніть на зображення для збільшення

Детальніше про Єдиний реєстр зброї в Україні та його функції дивіться за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *