ОСТАННІ НОВИНИ

РФ побудувала одні з наймасштабніших оборонних споруд у світі, – розвідка Британії

Ольга Денисяка

|

РФ побудувала оборонні споруди на тимчасово окупованих територіях та у Курській та Бєлгородській областях. Цим керівництво показує занепокоєння через те, що Україна може здійснити великий прорив. Про це йдеться в повідомленні розвідки Міноборони Британії. 

У повідомленні йдеться, що з літа 2022 року Росія побудувала одні з найбільше масштабних систем військово-оборонних споруд, яких не було у світі за багато десятиліть. Ці споруди розташовані і поблизу лінії фронту, і в глибині територій, які наразі контролює Росія.

Зазначається, що Росія доклала багато зусиль, щоб укріпити північний кордон тимчасово окупованого Криму, зокрема за допомогою багатошарової оборонної зони біля села Медвєдєвка.

Росія також вирила сотні кілометрів траншей в глибині міжнародно визнаної російської території, в тому числі в Бєлгородській і Курській областях.

«Ці оборонні споруди підкреслюють занепокоєння лідерів РФ тим, що Україна може здійснити великий прорив. Деякі роботи, ймовірно, замовили місцеві командири в спробах просунути наратив про те, що Росії “загрожують” Україна і НАТО», – зазначає розвідка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *