ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині депутат з дружиною намагалися захопити майже 280 га землі на узбережжі

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України викрила депутата Одеської облради та його дружину, які організували рейдерське захоплення землі біля моря в селищі Затока. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, фігуранти намагались заволодіти приміщеннями АТ «Укрпошта» поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га.

За даними Української правди, до шахрайської схеми причетні Леся та Микола Дерев’янко. Леся – троюрідна сестра нардепа від партії «Європейська солідарність» Олексія Гончаренка, Микола – депутат від «ЄС» в Одеській облраді.

Учасники злочинної групи підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Згодом «переоформлене» держмайно передали у володіння афілійованій комерційній структурі.

Наразі будівлі і прилегла територія «Укрпошти» на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

На підставі зібраних СБУ доказів депутата облради затримано та повідомлено про підозру за кількома статтями ККУ:

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 мільйона гривень.

Дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою.

Обох взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

Нотаріусу та одному з виконавців оборудки раніше було повідомлено про підозри за фактом:

  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство),
  • ч.ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів),
  • ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *