ОСТАННІ НОВИНИ

Керівнику філії «Львівоблавтодору» винесли вирок за хабарництво

Наталя Дуляба

|

Пустомитівський районний суд Львівщини оголосив вирок керівнику філії «Пустомитівська ДЕД» «Львівоблавтодору» Івану Максиміву за вимагання хабарів. Йому призначили 17 тис. грн штрафу з позбавленням права працювати на певних посадах. Про це пише Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, який винесли у квітні 2023 року, Іван Максимів працює на посаді директора філії «Пустомитівська ДЕД» ДП «Львівський облавтодор». Влітку 2022 року він здавав в оренду спецтехніку та не укладав офіційні договори, відповідно, усі кошти він привласнював собі.

За даними СБУ та прокуратури Львівщини, 60-річний посадовець систематично здавав в користування комерсантам спецтехніку, яка, зокрема, мала працювати для будівництва оборонних споруд на Львівщини при можливій агресії РФ та наступу на західні території України.

25 липня 2022 року Івана Максиміва затримали правоохоронці після отримання 20 тис. грн хабара. Згодом він визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення.

Справу розглядав суддя Євген Данилів, він дослідив матеріали справи та визнав Івана Максиміва винним у хабарництві та призначив 17 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування і державних комунальних підприємств, установ та організацій протягом року.

На вирок ще може бути подана апеляція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *