ОСТАННІ НОВИНИ

Збірну України з важкої атлетики можуть дискваліфікувати з Олімпіади через допінг у чемпіонки

Андрій Котенський

|

Українську важкоатлетку Аліну Марущак, абсолютну чемпіонку світу 2021 року, було відсторонено від змагань через порушення антидопінгових правил, пише Українська правда із посиланням на Inside the Games.

Видання пояснює, що з моменту завершення Олімпійських ігор у Токіо 2020 року в Україні втретє порушили правила допінгу у важкій атлетиці.

Наразі розгляд цих трьох справ триває, українці можуть довести свою невинність. Якщо спортсмени отримають відсторонення на чотири роки, збірну України позбавлять усіх олімпійських квот у важкій атлетиці.

10 березня у пробі Марущак виявили заборонений препарат гідрохлоротіазид.

За даними видання, Федерація важкої атлетики України вже отримала результати аналізів. На сайті федерації не згадується про це.

Як відомо, минулого року після російського вторгнення спільнота важкої атлетики об’єдналася навколо української команди, чоловіча команда тренувалася в Румунії – завдяки фінансуванню світових і континентальних керівних органів.

Європейська федерація важкої атлетики внесла близько 24 000 євро (21 000 фунтів стерлінгів / 26 580 доларів) на підготовку України.

Жіноча команда залишилася в Україні.

У грудні 2021 року Марущак здобула три «золота» на чемпіонаті світу з важкої атлетики, ставши першою українкою в історії з таким досягненням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *