ОСТАННІ НОВИНИ

Україна і Чехія підготували проєкти зі спільного виробництва зброї

Андрій Котенський

|

Україна і Чехія підготували шість проєктів зі спільного виробництва зброї та боєприпасів, навчальних літаків і ремонту танків із можливістю повного здійснення виробничих робіт на українській території. Про це повідомив чеський президент Петр Павел на спільній пресконференції з президентами України та Словаччини в Києві, пише Європейська правда.

«У нас підготовлено 6 ключових проєктів спільного виробництва на базі як українських, так і чеських фірм», – сказав Павел.

За його словами, проєкти стосуються виробництва зброї, боєприпасів, ремонту танків, а також потенційного виробництва навчальних літаків.

«Для нас передача технологій і виробництва є пріоритетом, щоб це виробництво частково або повністю могло здійснюватися на території України. Кінцевий результат буде використовуватися з урахуванням технологій, які є в обох країнах», – сказав Павел.

Павел у Києві також заявив про підтримку здобуття Україною членства в Північноатлантичному альянсі.

Крім того, Павел оголосив, що Чехія відкриє консульство у Дніпрі, щоб посилити можливості допомоги по реконструкції цього регіону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *