Росіяни вбивають полонених українців після допитів, – СБУ

Анастасія Диняк

|

Служба безпеки України оприлюднила перехоплену телефонну розмову окупанта з  зізнанням того, що росіяни вбивають українських військовополонених після допитів. Про це повідомили в СБУ.

Так, перехоплення СБУ свідчить про те, що після допитів українським полоненим перерізають горло.

«Людину потрібно зарізати. Але для мене це не вперше. Мені все рівно. Люди, які військовополонені… їх немає сенсу тримати. Бо всю інформацію ми вже допитали. Далі немає сенсу тримати. Їх потрібно утилізувати», – розповідає окупант.

Росіянин у подробицях розповідає, як перерізає людині горло. І уточнює, що в нього таких випадків вистачає і робити це доводиться вночі.

За даними СБУ, чоловік на аудіо – Сучко Євген Юрійович з Новгородської області РФ, 1995 року народження. Його мобілізували восени 2022 року, відтоді він зі своїм підрозділом перебуває на позиціях у Харківській області.

«СБУ працює, аби цей Сучко та кожен воєнний злочинець з РФ поніс заслужене покарання за свої звірства. Українська спецслужба розслідує понад 35 тис. кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, у мережі опублікували відео, на якому російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

За цим фактом Україна вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни). Глава СБУ Василь Малюк запевнив, що вбивці будуть знайдені, навіть якщо їх доведеться дістати «з-під землі чи з того світу».

Додамо, що це вже вперше у мережу «зливають» відео, на яких жорстоко катують і вбивають напоказ українських військовополонених.

Влітку 2022 року у соцмережах поширили відео, на якому російський окупант відрізав українському військовополоненому геніталії, а опісля вбивають. Згодом журналісти-розслідувачі Bellingcat та видання The Insider заявили, що катував українського бійця тувинець на ім’я Очур-Суге Монгуш з батальйону «Ахмат».

А в березні цьогоріч у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *