ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині двох митників звільнили через пропуск вантажівки з контрабандою

Ольга Денисяка

|

На Львівщині у пункті пропуску «Угринів» митники оформили вантажівку з новою технікою як порожню. Через це двох посадових осіб митного поста «Угринів» звільнили, щодо третьої – порушили дисциплінарне провадження. Про це повідомили в пресслужбі Львівської митниці.

У повідомленні йдеться, що напередодні на митному посту «Угринів» відбулося оформлення як порожнього транспортного засобу, який після завершення усіх процедур рушив далі митною територією України. Та не проїхавши і 40 метрів, зазначену автівку зупинила мобільна група у складі співробітників Служби безпеки України у взаємодії з підрозділом внутрішньої безпеки Держмитслужби. За наявною оперативною інформацією, ця автівка насправді була завантажена новою технікою.  

У звʼязку із цим працівники митниці переоглянуди транспортний засіб. Під час повторного огляду виявили телефони, ноутбуки, планшети, годинники, навушники Apple та інших торгових марок у кількості 5741 одиниця.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 482 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України поза митним контролем).

Наразі двох посадових осіб митного поста «Угринів» звільнено з лав Держмитслужби, щодо третьої – порушено дисциплінарне провадження з відстороненням від виконання посадових обовʼязків на час його здійснення.

Зазначимо, цю інформацію не оприлюднювали, а ж поки про це не написали в ЗМІ. Журналісти повідомили, що 22 квітня 2023 року українські митники оформили як порожній мікроавтобус, запакований технікою, в тому числі Apple. Вартість техніки орієнтовно оцінюється в $1,5 млн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *