ОСТАННІ НОВИНИ

Українців успішно евакуювали з Судану

Анастасія Диняк

|

Із охопленого боями Хартуму — столиці Судану – вдалося успішно евакуювати понад 130 громадян України. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління розвідки.

Так, евакуацію здійснило ГУР в координації з Офісом Президента та МЗС України. Загалом вдалося вивезти 138 осіб. Серед них 35 жінок та 12 дітей.

«За умов безперервних боїв, недотримання режиму «тиші», відсутності їжі, води та техніки із зони збройного конфлікту евакуйовано 87 громадян України, здебільшого авіаційних фахівців — пілотів, техніків та членів їхніх родин. Також евакуйовано громадян Грузії та Перу», – йдеться у повідомленні.

Наразі всі евакуйовані перебувають в безпеці на території Єгипту. Їм надано необхідну медичну допомогу, харчування та воду. Громадяни України забезпечені візовою та документарною підтримкою і очікують швидкого повернення додому.

Нагадаємо, 15 квітня в Судані розпочались бойові дії.

Того ж дня в аеропорту спалахнув літак Boeing 737 української авіакомпанії SkyUp.

Міністерство закордонних справ України тримає на особливому контролі питання забезпечення безпеки українських громадян в Судані та пропонує евакуацію з країни.

Для отримання консульської допомоги українці в Судані можуть звертатися до:

  • Посольства України в Єгипті: +20 100 00 396 48 або на електронну пошту: [email protected];
  • Почесного консульства України в Хартумі: +249 91 230 2520;
  • МЗС України: +380442381588 або на електронну пошту: [email protected].

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *