ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи на електроенергію не підніматимуть до червня

Ольга Денисяка

|

Кабінет Міністрів України продовжив дію фіксованої ціни на електроенергію для населення до кінця травня 2023 року. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць», — сказав він на засідання Кабміну.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що уряд вніс зміни до постанови КМУ від 05.06.2019 N 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії».

«Продовжено, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного станув Україні, дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року», – повідомив він.

Нагадаємо, ціни на електроенергію для українців знизили з 1 жовтня 2021 року.

Фіксований тариф для індивідуальних побутових споживачів становить:

  • 1,44 грн/кВт год при споживанні до 250 кВт год на місяць та 1,68 грн/кВт год – понад 250 кВт год на місяць;
  • 1,68 грн/кВт год незалежно від обсягу споживання – для колективних побутових споживачів, гуртожитків, дачних та дачно-будівельних кооперативів, садових товариств, гаражно-будівельних кооперативів, для релігійних організацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *