ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили підпільний склад гуманітарки

Ольга Денисяка

|

Бюро економічної безпеки виявило у Львівській області складські приміщення, площею 1600 кв. м, заповнені товарами гуманітарної допомоги невідомого походження.  Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Очільник ОВА розповів, що серед товарів – харчі, дитячі товари, постільна білизна, ковдри, засоби гігієни, побутова хімія, одяг. Досі тривають слідчі дії. 

«Уже зараз можемо говорити про достатньо великий розмах ділків, бо, щоб завезти цей вантаж, знадобилося кілька десятків вантажівок. А це тисячі піддонів! Детективи БЕБ встановлюють коло осіб, які можуть бути причетними до незаконної оборудки», – зазначив він.

Також він обіцяє, що Львівська ОВА буде сприяти у розслідуванні цієї справи.

Доповнено:

В пресслужбі Територіального управління БЕБ у Львівській області повідомили, що товар виявили в нежитловому приміщенні у п’ятницю, 21 квітня.

В. о. керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко розповів, що детективи БЕБ отримали дозвіл суду на обшук приміщення, відтак слідчі дії тривають вже четверту добу.  Працівники БЕБ описують виявлений товар, класифікують його, встановлюють походження.

«Зараз ми з’ясовуємо як ці товари потрапили на територію України, чому не були розподілені та перевіряємо інформацію про можливий продаж гуманітарної допомоги», – розповів Валерій Тацієнко

Детективи БЕБ встановлюють коло осіб, задіяних у ввезені та складуванні гуманітарної допомоги. Адже щоб завезти цей вантаж знадобилося приблизно 60 вантажівок-фур та такі переміщення не могли залишитися непомітними. Тільки консервів знайдено орієнтовно 74 тони на 20 млн грн. Остаточний підрахунок всіх товарів ще не закінчено.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *