ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОР просять виділити кошти з держбюджету на збереження памʼяток Львівщини

Анастасія Диняк

|

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод просить виділити з держбюджету кошти на збереження памʼяток Львівщини. зокрема, йдеться про збереження унікальних дерев’яних церков, частина з яких є у списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Так, Холод скерував депутатське звернення Прем’єр-міністру України та Міністерству культури та інформаційної політики. Він закликав розглянути можливість у державних програмах чи нових ініціативах передбачити кошти та скерувати їх на проведення найнеобхідніших протиаварійних та реставраційних робіт на об’єктах культурної спадщини Львівщини.

«Нині в усіх областях України  тисячі памʼяток потребують фінансування та протиаварійних робіт.  Для Львівщини, де є понад 20% архітектурних пам’яток цілої України, фінансова допомога держави вкрай важлива. Відновлення і порятунок 4-5 обʼєктів щороку, на які вистачає грошей в області і громад, – це критично мало» – зазначив Холод.

Також заступник голови закликав громади області не дозволити «часу, байдужості і неуцтву нищити нашу спадщину».

Як відомо, 18 квітня світ відзначав Міжнародний день пам’яток та історичних місць, а українці – День пам’яток історії та культури.

Зазначимо, за час повномасштабного вторгнення в Україні зруйновано або пошкоджено окупантами понад 550 памʼяток.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *