ОСТАННІ НОВИНИ

Суд на два місяці арештував чоловіка, що підпалив церкву на Сихові

Андрій Котенський

|

Сихівський районний суд Львова обрав запобіжний захід 31-річному Ернесту Балогу, якого затримали за підпал дверей церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ на Сихові, повідомляє Zaxid.net.

У матеріалах справи вказано, що Ернест Балог підпалив одяг та підкинув його під двері церкви. Збитки від пожежі правоохоронці оцінили в 60 тис. грн. У суді він повідомив, що приїхав до Львова кілька місяців тому і планував жебракувати. У ніч на 14 квітня він був нетверезим і підпалив двері храму нібито щоб зігрітися.

Враховуючи обставини справи Сихівський районний суд Львова обрав Ернесту Балогу запобіжний захід у вигляді арешту до 12 червня. Він може вийти з СІЗО під заставу 214,7 тис. грн. Його адвокат оскаржує це рішення в апеляції.

Зазначимо, що за фактом підпалу дверей церкви Різдва Пресвятої Богородиці відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – від трьох до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у п’ятницю, 14 квітня, близько 04:00 год. ранку невідомі підпалили двері церкви Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ), яка є найбільшим храмом на Сихові.

Того ж дня поліція затримала палія церкви УГКЦ на Сихові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *