ОСТАННІ НОВИНИ

У Раві-Руській збудують ще одну смугу руху та нову об’їзну дорогу

Анастасія Диняк

|

19 квітня у Раві-Руській були заплановані консультації зі зацікавленими сторонами щодо проєкту ремонту дороги М-09 Львів-Рава-Руська. Зокрема, щодо будівництва об’їзної дороги міста Рава-Руська. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Так, за даними Козицького, надати фінансування для капітального ремонту ділянки автомобільної дороги загального державного значення М09 Львів – Рава-Руська готовий Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Планується підписання меморандуму між Львівською обласною військовою адміністрацією, Рава-Руською міською радою та Службою відновлення і розвитку інфраструктури у Львівській області щодо будівництва об’їзної дороги міста Рава-Руська», – зазначив очільник ЛОВА.

Окрім об’їзної дороги також планують:

  • влаштувати додаткову смугу руху із зміною напрямків поза межами населених пунктів;
  • в межах населених пунктів влаштувати дощову каналізацію, тротуари, освітлення, зупинки громадського транспорту;
  • устелити нове асфальтобетонне покриття з попереднім укріпленням основи;
  • облаштувати узбіччя;
  • провести ремонт усіх штучних споруд;
  • провести заходи для організації дорожнього руху.

«З огляду на блокування морських перевезень в час повномасштабної війни, логістика зосередилась на автомобільних дорогах, транспортний потік суттєво збільшився, тому виникла гостра необхідність у розширенні дороги Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Окрім цього, через збільшення автоперевезень на ділянці під’їзду до пункту пропуску «Рава-Руська – Гребенне» утворюються черги великовагового автотранспорту довжиною до 15 – 20 км», – зауважили у ЛОДА.

Як зазначив начальник служби відновлення та розвитку інфраструктури на Львівщині Олег Береза, існуюча дорога має параметри ІІ категорії з двома смугами руху,  окрім ділянки безпосереднього під’їзду до митниці довжиною 1,1 км з параметрами І-б категорії, стоянка важкого автотранспорту здійснюється на правій смузі проїзної частини за напрямком до кордону, що суттєво ускладнює двосторонній рух по іншій смузі, погіршує безпеку руху, а інколи призводить до фактичного блокування руху автотранспорту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *