ОСТАННІ НОВИНИ

Колаборантка з Харківщини проведе 9 років за ґратами

Анастасія Диняк

|

Колаборантку, яка працювала в окупаційній адміністрації на Харківщині, засудили до 9 років ув’язнення. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

Так, за даними правоохоронців, у червні 2022 року жінка добровільно обійняла псевдопосаду «помічника начальника управління (сільського) Шевченківського територіального управління» у так званій «ТЦА Куп’янського району Харківської області». Фактично вона була призначена «старостою» села Старовірівка.

На псевдопосаді жінка координувала роботу між структурними підрозділами окупаційної адміністрації, обробляла інформацію та заяви від місцевих мешканців щодо вирішення питань організаційного, економічного та гуманітарного характеру. Також узгоджувала з представниками ЗС РФ пересування осіб окупованими територіями Куп’янського району.

Після деокупації селища Шевченкове правоохоронці затримали колаборантку. Суд визнав її винною у колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Зрадниці призначено 9 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *