ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни обстріляли центральний ринок Херсона: є загиблі та поранені

Ольга Денисяка

|

Зранку 18 квітня російські війська обстріляли район центрального ринку Херсона. Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Росіяни обстріляли Херсон, район Центрального Ринку. Внаслідок артобстрілу постраждало 6 осіб», – повідомив Єрмак.

Оновлено: в Херсонській ОВА повідомили, що станом на 13:00 год. кількість постраждалих через російський обстріл зросла до десяти: 1 людина загинула, 9 – поранені. Усіх травмованих шпиталізували, нині лікарі надають їм необхідну меддопомогу.

В ХОВА також зазначили, що по центральному ринку вдарила ворожа артилерія. Через атаку пошкоджено торговельні павільйони.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України). 

За даними слідства, вранці 18 квітня 2023 року окупанти здійснили черговий обстріл середмістя Херсона, поціливши у місця з найбільш масовими скупченнями людей. 

Внаслідок цього загинув чоловік. Дев’ять цивільних дістали поранень.

Пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури, серед яких житлові будинки та автотранспорт.


Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін зранку 18 квітня заявив, що росіяни обстрілюють центр Херсона та закликав людей залишатися в укриттях.

За минулу добу противник здійснив – 57 обстрілів по Херсонщині, випустивши 342 снаряди з важкої артилерії, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 6 разів.

російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області; територію та споруди дитячого оздоровчого табору Білозерської селищної громади та лінію електропередач у Чорнобаївській сільській громаді.

Через російську агресію одна людина дістала поранення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *