ОСТАННІ НОВИНИ

Росія зруйнувала понад 550 пам’яток та об’єктів культурної спадщини України

Андрій Котенський

|

Держава-терорист Росія зруйнувала або пошкодила понад 550 пам’яток та об’єктів культурної спадщини України. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За словами Олександра Ткаченка, втрата кожної культурної пам’ятки України – втрата для світового надбання.

«Більше 550 – саме стільки пам’яток та об’єктів культурної спадщини зруйновано або пошкоджено окупантами. Війна триває, тому ми кожного дня фіксуємо нові руйнування», – повідомив він.

Він також зауважив, що нам не пощастило жити поряд з нікчемним сусідом, але пощастило мати багату історію та культуру, яку неможливо стерти з обличчя землі.

«Під охороною держави перебуває 109 930 пам’яток, а на державному обліку знаходиться понад 130 тисяч об’єктів культурної спадщини. Частина з них внесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – особливо під час війни як те, що перебуває під загрозою. Бо країна-агресор знищує цілеспрямовано все те, що ми так любимо і бережемо, все, що визначає нас як націю. Культурна спадщина – це ключовий елемент ідентифікації української нації та фактор національної безпеки України. Війна стала поштовхом для трансформації розуміння останнього», – повідомив Олександр Ткаченко.

Міністр також пообіцяв, що після перемоги Україна відновить кожну зруйновану пам’ятку.

На фото EPA/UPG пошкоджений пам’ятник Григорію Сковороді внаслідок російського ракетного удару по Національному музею Сковороди в селі Сковородинівка на Харківщині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *