ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув колишній нардеп Барна

Андрій Котенський

|

На фронті загинув колишній народний депутат України від БПП, громадсько-політичний діяч, військовий Олег Барна. Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський.

«Вчора, підчас бойових дій загинув Олег Барна. Так сталось, що ми мали можливість поспілкуватися на минулому тижні. По поверненню з відрядження опублікуємо на ТРО Медіа», – повідомив Олексій Дмитрашковський.

Герой-захисник загинув за день до свого 56-річчя. У нього залишилась дружина та двоє синів.

У своїй депутатській діяльності Олег Барна виступав:

  • проти запровадження продажу землі с/г призначення,
  • проти імплементації у вітчизняне законодавство європейських ЛГБД стандартів, за збереження моральних християнських цінностей традиційної української родини, за заборону публічних маршів, пов’язаних із будь-якою сексуальною орієнтацією,
  • проти продажу і приватизації стратегічних галузей («Укрспирт», «Укрзалізниця», «Укроборонпром», «Укренерго»),
  • проти партійної системи виборів і проти фінансування партій з державного бюджету,
  • за повернення національних православних святинь Почаївської та Києво-Печерської Лаври в лоно Православної церкви України.

Олег Барна разом з іншими депутатами-ветеранами АТО входив у депутатську групу, яка систематично брала участь у нарадах Міністра Оборони з питань розбудови та реформування ЗСУ.

Також відомо, що Олег Барна був активним учасником Євромайдану. Отримав поранення в голову та вибите праве плече внаслідок протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку. 13 жовтня 2019 року на підставі комісії ЛКК військового госпіталя внаслідок отриманих травм під час Революції гідності та внаслідок травм і хвороб, пов’язаних із виконанням військових завдань в зоні АТО, отримав статус інвалідності ІІІ групи, як ветеран війни

Із початком російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого вже був зарахований на посаду командира гранатометного відділення.

Його брат – Степан Барна, також був нардепом, очолював Тернопільську облдержадміністрацію, але після 24 лютого 2022 року також записався до лав ЗСУ.

Як відомо 11 грудня 2015 року, під час виступу прем’єра Арсенія депутат від БПП Олег Барна вдарив прем’єра букетом квітів та спробував винести Яценюка з трибуни.

9 квітня 2019 року нардеп Олег Барна посварився із представником команди Володимира Зеленського Святославом Юрашем у коридорах телеканалу ZIK. Дійшло навіть до рукоприкладства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *