ОСТАННІ НОВИНИ

Український гімнаст переміг на чемпіонаті Європи у вправах брусах

Андрій Котенський

|

Українець Ілля Ковтун зійшов на найвищу сходинку п’єдесталу пошани за підсумками змагань у вправах на паралельних брусах на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики, що триває у турецькій Анталії, повідомляє НОК України.

Кваліфікувавшись у фінал з другим результатом після дворазового чемпіона Європи у цьому виді Ферхата Аріджана з Туреччини, підопічний Ірини Надюк у вирішальний момент зумів додати й отримав за свою комбінацію 15,166. Перевершити українця, як за коефіцієнтом складності, так і за рівнем виконання, не вдалося нікому, навіть досвідченому господарю змагань, який у підсумку став другим (14,933).

Відзначимо, що для 19-річного спортсмена з Черкас це перше золото, друга на цьому чемпіонаті (після бронзи у багатоборстві) і четверта загалом медаль на чемпіонатах Європи.

Після тріумфу на брусах Ковтун здобув ще бронзову нагороду на поперечині із сумою 13.966 білів.

Також бронзовим призером Чемпіонату Європи в опорному стрибку став український гімнаст Ігор Радівілов.

Показавши у кваліфікації п’ятий результат, наш спортсмен у фіналі виступив краще. Отримавши у сумі за два стрибки 14,750, він поступився лише двом суперникам: чинному чемпіону світу у цьому виді програми Артуру Давтяну з Вірменії (15,033) та новоспеченому віцечемпіону Європи у багатоборстві британцю Джейку Джармену.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *