ОСТАННІ НОВИНИ

Для потребуючих людей у Львові організували Великодній сніданок

Андрій Котенський

|

У світлу Великодню неділю для людей, які через певні життєві обставини не мають змоги відчути святковий настрій і духовну атмосферу Христового Воскресіння у родинному колі, організували святковий Великодній сніданок. Трапезу із потребуючими організували у стінах Українського католицького університету, повідомляє пресслужба ЛМР.

Великодній сніданок для 200 потребуючих мешканців Львівської громади організували управління соціального захисту Львівської міської ради спільно з Українським католицьким університетом. Гості куштували традиційні страви українського великоднього столу: паску, яйця, сир, масло, м’ясні наїдки, бурячки з хроном та узвар. Передували сніданку спільна молитва та освячення пасок.

«Кожного року маємо традицію розділяти радість Світлого Христового Воскресіння з тими, хто потребує любові, тепла і уваги. Такі сніданки організовуємо на Різдво і на Великдень вже понад 15 років», – каже директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Також Великодній сніданок організували у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на Кирилівській. Традиційні великодні страви куштували близько півсотні людей, які не мають домівки і користуються послугами центру. Сніданок провели міське управління соціального захисту спільно з релігійними громадами та благодійниками, зокрема «Корпорацією добрих справ» та Церквою святої Анни. Така трапеза у Центрі для бездомних відбувається щороку, починаючи з часу його відкриття.

Організували Великодній почастунок і для українців, які змушені були залишити свої домівки через війну, і зараз мешкають у модульному містечку на Сихові. В кухонному приміщенні кожного модульного будинку відбувся святковий обід. Почастунок підготувало Салезіянське Згромадження УГКЦ. Також додатково кожна родина отримала ще й пакунок із великодніми традиційними смаколиками. Паски родинам, які мешкають тут, а також у прихистках на вул. Кривоноса та вул. Тернопільській, передали напередодні, у суботу. Святковій трапезі передувала спільна молитва за перемогу.

Загалом традиція організовувати Великодні та Різдвяні святкові частування для потребуючих людей у Львові триває вже понад 15 років. Святкові столи накривають за кошти громади спільно із церквами, релігійними і громадськими організаціями та спільнотами, всіма небайдужими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *