Онлайн-повістки в Росії є частиною підготовки до довготривалої війни в Україні, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Закон, який передбачає онлайн-розсилку повісток військовозобов’язаним в РФ, свідчить про те, що Росія готується до затяжної війни проти України. Про це йдеться в огляді розвідки Великобританії за 15 квітня.

Так, 11 квітня російська Держдума прийняла закон про створення єдиного реєстру осіб, які підлягають призову на військову службу. Головним нюансом тут є те, що влада зможе вручати повістки в електронному вигляді, а не поштою. Таким чином буде усунуто перешкоду, яка раніше дозволяла ухилятися від призову.

Британська розвідка зауважує, що оскільки дані про призов осіб у РФ тепер пов’язані з іншими державними онлайн-сервісами, цілком ймовірно, що влада каратиме ухилянтів, автоматично обмежуючи їхнє право на працевлаштування та виїзд за кордон.

Коли саме такі нововведення у Росії мають набути чинності, незрозуміло, але відомо, що цьогоріч. Розвідка Великобританії вважає, що хоч ці заходи не вказують на ймовірну нову велику хвилю мобілізації, втім вони демонтують, що РФ готується до затяжної війни проти України.

«Наразі Росія надає перевагу залученню додаткових добровольців. Проте цей захід, швидше за все, є частиною довгострокового підходу до надання персоналу, оскільки Росія готується до тривалого конфлікту в Україні», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, закон, яким прирівнюють електронні повістки до паперових, вводять реєстр військовозобов’язаних та закривають кордони для ухилянтів Держдума РФ ухвалила відразу у трьох читаннях за один день.

На наступний день, 12 квітня, його схвалила Рада Федерації Росії, а тепер документ підписав президент Владімір Путін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *