ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив нового керівника спецпризначенців СБУ

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський змінив керівництво Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України. Про це йдеться у відповідних указах глави держави за 14 квітня.

Досі керівником спецпризначенців СБУ був Сергій Дусик, його президент звільнив, видавши указ №222. Натомість тепер на цю посаду Зеленський призначив Євгенія Хмару, про що говорить указ №223.

Зазначимо, що Центр спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів СБУ відомий також як Центр спеціальних операцій «А». Його створили у складі Служби безпеки України у 1994 році. Такі підрозділи діють у кожному регіоні.

Серед основних завдань Центру спеціальних операцій «А» є:

  • припинення терористичних актів;
  • протидія незаконним збройним формуванням, терористичним організаціям, розвідувально-диверсійним групам іноземних держав;
  • забезпечення проведення співробітниками СБУ оперативно-розшукових, контррозвідувальних заходів, процесуальних дій;
  • участь у здійсненні охорони органів державної влади та посадових осіб, а також забезпечення безпеки працівників СБУ, органів системи УДО та їх близьких родичів;
  • сприяння в межах компетенції СБУ забезпеченню режиму воєнного та надзвичайного станів при їхньому оголошенні.

Спецпризначенці СБУ брали участь у бойових діях на Донбасі (АТО/ООС), після повномасштабного вторгнення РФ також виконують завдання на фронті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *