ОСТАННІ НОВИНИ

Рашисти обстріляли житлові квартали Слов’янська: є жертви. Оновлено

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 14 квітня, російські окупаційні війська знову обстріляли Слов’янськ. Ракетні удари прийшлись на житлові райони, є поранені і загиблі. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«Росіяни завдали одразу кількох ракетних ударів по житловим кварталам міста, зруйнували багатоповерхівки, пошкодили школу. Під завалами одного з будинків є люди, у тому числі дитина. Триває рятувальна операція», – відзначив посадовець.

Спочатку було відомо про одну загиблу людину, ще мінімум п’ятеро дістали поранення. Згодом Павло Кириленко уточнив, що кількість загиблих виросла до 5 осіб, 15 поранені.

Потім в Офісі генпрокурора України сповістили, що загиблих у Слов’янську вже стало 8, серед них – 2-річна дитина. Також 21 людина травмована.

Голова ДСНС України Сергій Крук повідомив, що рятувальникам вдалося визволити трьох людей, в тому числі 14-річну дитину. Серед загиблих також є дитина, вона померла у кареті швидкої допомоги.

Як попередньо встановило слідство, російські війська гатили по Слов’янську зі систем С-300. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни).

За даними ДСНС, загалом внаслідок ворожого обстрілу у місті пошкоджено 5 багатоквартирних будинків, 5 приватних будинків, магазин, приміщення господарського центру, 3 автомобілі.

Під завалами ще можуть перебувати люди. На місцях працюють рятувальники, медики, правоохоронці та інші спецслужби.

Павло Кириленко також додав, що одночасно зі Слов’янськом рашисти вдарили по Краматорську та Костянтинівці. За попередньою інформацією ніхто не постраждав.

На обстріл Росії Слов’янська відреагував уже й президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що держава-терорист понесе відповідальність за кожен злочин, скоєний в Україні.

«Держава-зло вкотре демонструє свою сутність. Просто серед дня вбиваючи людей. Руйнуючи, знищуючи все живе. За кожен прояв тероризму буде справедлива відповідальність. Жодного ворога непокараним також не залишимо», – наголосив Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Павло Кириленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *