ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на підробленій техніці Apple шахраї заробили 1,8 млн грн

Анастасія Диняк

|

У Львові судитимуть чоловіків, які продавали підроблену техніку Apple, видаючи за оригінальну. Шахраї встигли заробити 1,8 мільйона гривень. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Так, 29-річний львів’янин організував шахрайську схему до якої залучив 28-річного мешканця Львова та 30-річного жителя Волинської області. Чоловіки розміщували в Інтернеті оголошення про продаж мобільних телефонів, навушників, зарядних пристроїв та інших аксесуарів Apple.

Товари для продажу фігуранти замовляли з Китаю, після чого пакували їх у коробки з логотипами торгової марки та видавали за оригінал.

Унаслідок цього покупцям та компанії було завдано шкоду на загальну суму 1 мільйон 766 тисяч гривень. Збитки було відшкодовано.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели 17 обшуків на території Львівської та Волинської областей за місцем проживання та в автомобілях фігурантів, а також в орендованому офісі, в якому було облаштовано колл-центр. Було виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, навушники, зарядні пристрої, засоби брендування (пакувальні матеріали) та інші речові докази протиправної діяльності.

Слідчі повідомили організатору та учасникам злочинної групи про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. Шахраям загрожує штраф від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років або без такого.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *