ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський відреагував на відео зі стратою українського військового

Наталя Дуляба

|

Коментуючи відео, на якому росіяни напоказ обезголовлюють українського військового, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна цього не забуде і не пробачить, що вбивці понесуть покарання, а держава-терорист має програти. Про це він сказав у своєму відеозверненні.

«Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати: як легко ці звірі вбивають. Відео страти українського полоненого світ повинен бачити. Це відео Росії, якою вона є. Що це за істоти. Для них немає людей. Син, брат, чоловік, чиясь дитина… Це відео Росії, яка намагається зробити саме це новою нормою – такою звичкою знищувати життя. Це не випадковість, це не епізод, так було раніше. Так було в Бучі. Тисячі разів.

Кожен повинен реагувати. Кожен лідер. Не чекати, що це забудеться, що мине час. Ми нічого не збираємся забувати. І прощати вбивцям. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору», – підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський відзначив, що «ніхто не зрозуміє», якщо світові лідери не зреагують на цей воєнний злочин. Він закликав допомагати українській армії, аби вона могла вигнати окупантів зі своєї землі.

«Зараз треба діяти! І нам в Україні слід максимально зосередитися на фронті, максимально допомагати. Гнати окупанта з нашої землі! Головна мета – міцність України, щоб перемогти. Розгром окупанту, вироки вбивцям, трибунал державі-злу», – наголосив президент.

Нагадаємо, у мережі опублікували відео, на якому російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

За цим фактом Україна вже відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв ведення війни). Глава СБУ Василь Малюк запевнив, що вбивці будуть знайдені, навіть якщо їх доведеться дістати «з-під землі чи з того світу».

Додамо, що це вже вперше у мережу «зливають» відео, на яких жорстоко катують і вбивають напоказ українських військовополонених.

Влітку 2022 року у соцмережах поширили відео, на якому російський окупант відрізав українському військовополоненому геніталії, а опісля вбивають. Згодом журналісти-розслідувачі Bellingcat та видання The Insider заявили, що катував українського бійця тувинець на ім’я Очур-Суге Монгуш з батальйону «Ахмат».

А в березні цьогоріч у мережі з’явилося відео, на якому росіяни демонстративно розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів «Слава Україні».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *