ОСТАННІ НОВИНИ

Порівняння популярності криптовалют в минулому і зараз

Омелян Шевчук

|

У сучасному світі вже мало хто користується паперовими грошима для здійснення оплати. Навіть платіжні карти застосовуються досить рідко: оплату можна здійснити за допомогою телефону. Що стосується монет, то вони цікавлять лише колекціонерів.

Найсучасніший варіант грошей — криптовалюти. Достатньо одного біткоїна, щоби придбати хороший автомобіль. Нинішній курс біткоїна перевищує 20 тисяч доларів, і це не межа.

Поки що не всі використовують цей варіант оплати, але всі, хто йде в ногу з часом, оцінили переваги криптовалют. За допомогою цієї чи іншої крипти легко розрахуватися за їжу, транспорт чи здійснити покупку нерухомості у багатьох країнах.

Недовіру до крипти подолано

На початку існування нова валюта не була популярною, оскільки суспільство ще не розуміло всіх переваг її використання. Крім того, негативний відбиток наклали компанії, які розробляли цифрові гроші, але хотіли, щоби система була керованою централізовано. Всі ці розробники збанкрутіли через свою неправильну позицію. Водночас розробки попередників стали поштовхом до виникнення децентралізованої системи, яка і стала в основі біткоїна — першої крипти людства.  

В перші роки існування до біткоїна ставилися скептично. Адже для майнінгу монет достатньо було звичайного ПК, а сама валюта майже нічого не коштувала. Тобто у велике майбутнє крипти вірили одиниці. Крім того, кілька хакерських атак призводили до втрати заощаджень та зниження курсу.

Нинішня технологія блокчейну — захищена та надійна децентралізована система, яка дозволяє проводити фінансові операції без участі посередників (банків чи інших компаній).   

Пересічному громадянину сьогодення вже не вдасться здобути біткоїн за допомогою домашнього ПК. Потрібні цілі ферми пристроїв із дорогим обладнанням. Такі системи потребують величезних приміщень, сучасної системи охолодження, величезних витрат електроенергії.

Покупка товарів за крипту

Сучасне відношення до цифрових активів помітно відрізняється від ситуації в минулому. Будь-які нотки скептицизму — явище дуже рідкісне, адже система довела свою високу надійність.

На цифрові кошти звернули увагу не лише ентузіасти, але й найвідоміші компанії світу. Наприклад, використання біткоїнів, ефірів чи тезерів дозволяє замовити товари чи послуги на:

  • Амазон;
  • ІБей;
  • Реддіт;
  • Ворд Пресс і т. д.

Зараз навіть не потрібно переводити криптовалюту у звичайні гроші: на сайтах компаній є спеціальні форми, де просто вказується тип цифрової валюти для оплати.

Оскільки блокчейн не прив’язаний до банківської системи певної країни, перекази в будь-якому напрямку завжди коштують однаково. Крім того, обіг крипти позбавляє користувачів незручностей. Адже роль грає час, країна, сума, банк тощо.

Наприклад, переказ грошей на свято чи у вихідні опрацьовується лише на наступний банківський день, а за допомогою криптовалюти вже через кілька хвилин гроші будуть на рахунку. Тобто для системи не важливий час доби, вихідні чи свята. Це далеко не єдина перевага використання криптовалюти, а рівень довіри до цифрових активів тільки зростає.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *