ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти у Львові долали смугу перешкод

Андрій Котенський

|

У Львові майбутні офіцери гартували тіло й дух, виконуючи спільні завдання на смузі перешкод. Такий виклик було кинуто курсантам Національної академії сухопутних військ, що взяли участь у змаганнях з колективного подолання смуги перешкод, повідомляє пресслужба НАСВ.

Всього у змаганнях взяло участь п’ять команд, що представляють три факультети, інститут морально-психологічного забезпечення та Військовий коледж сержантського складу. Вік учасників необмежений, тож групи складалися з представників різних курсів у кількості 10 військовослужбовців.

Автомат з боєкомплектом, шолом, протигаз та ремінно-плечова система – обов’язкові елементи екіпірування майбутніх захисників для забігу на 1100 метрів з подоланням перешкод. Винятком стало лише спортивне взуття.

Кожна команда мала доставити на фініш три ящики вагою по 24 кілограми, що імітують боєприпаси. Спершу потрібно подолати 1000 метрів біговою доріжкою довкола стадіону. Ящики можна передавати з рук у руки. Решту спорядження кожен військовослужбовець зобов’язаний нести індивідуально.

Останні 100 метрів дистанції – смуга перешкод, що поєднує різноманітні конструкції: лабіринт, завали, рів, макет танку тощо. Кидати ящики категорично забороняється. За таке порушення – штрафні хвилини. Аналогічно й при порушенні умов подолання перешкоди або втраті елементу індивідуального спорядження.

Саме за падіння ящика команді першого факультету й були нараховані штрафні 60 секунд. Втім, це не завадило їм здобути перемогу з результатом 7 хвилин 28 секунд, всього на 8 секунд випередивши команду Військового коледжу сержантського складу, яка посіла друге місце. Третє місце виборов факультет сил підтримки, впоравшись за 8 хвилин 22 секунди.

За словами переможців, найскладніше – долаючи втому, залишатися організованими, дотримуватися плану та виконувати заздалегідь визначені ролі при подоланні перешкод на фінішній прямій.

Майбутні офіцери зазначають, що подібні змагання допомагають не лише загартовуватись фізично, але й згуртовують військові колективи та навчають злагодженій командній роботі в екстремальних умовах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *