ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Європарламенту й ВРУ вперше проводять спільне засідання

Андрій Котенський

|

Очільники комітетів Верховної ради та Європейського парламенту в середу, 12 квітня, проводять перше в історії спільне засідання парламентських органів. Про це, як пише Європейська правда, оголосив Європарламент.

Спільне засідання українських та європейських депутатів відбуватиметься в гібридному форматі й буде присвячене обміну думками щодо характеру та викликів процесу вступу України до ЄС.

«Метою стартового засідання в середу є об’єднання голів комітетів Європейського парламенту та Верховної ради України для обговорення подальшого шляху України щодо процесу вступу до ЄС, а також демонстрація солідарності з Києвом, який все ще бореться з російським вторгненням», – зазначають у Європарламенті.

Захід відкриють президентка Європейського парламенту Роберта Метсола та голова Верховної ради Руслан Стефанчук.

Після цього присутні будуть розділені на дві панелі для обговорення – «Відбудова європейської України» та «Побудова сталого майбутнього разом».

Депутати Європарламенту та їхні українські колеги обговорять низку питань, пов’язаних із процесом вступу України до ЄС, зокрема економічну політику, верховенство права, боротьбу з корупцією та бюджетний контроль, а також приведення українського законодавства у відповідність до законодавства ЄС та імплементацію законодавства ЄС.

«Очікується, що на першому засіданні учасники також розглянуть шляхи подальшого поглиблення двосторонніх відносин між комітетами своїх відповідних інституцій», – додають у Європарламенті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *