ОСТАННІ НОВИНИ

Російського командира судитимуть за розстріл колони цивільних на Київщині

Анастасія Диняк

|

Прокурори скерували до суду справу проти російських військових, які розстріляли колону авто в Ірпені на Київщині, унаслідок чого п’ятеро людей загинули і ще семеро, зокрема дитина, отримали поранення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Так, за даними слідства, 5 березня 2022 року російські військові 173-го окремого розвідувального батальйону та 137-го гвардійського парашутно-десантного полку захопили будівлю в Ірпені по вулиці Федора Кричевського.

Звідти окупанти встановили вогневий контроль над проїжджою частиною вулиці Олега Кошового. На той час це була єдина дорога, якою можна було евакуюватися на транспорті з міста.

Наступного дня, 6 березня 2022 року, о 07:30 год. цивільні жителі міста Ірпінь спробували евакуюватися з міста на власних автомобілях. Люди наклеїли на них листи з написами «ДІТИ» та «ЕВАКУАЦІЯ», щоб позначити, що це саме цивільні транспортні засоби.

 

Колона рухалася по вулиці Незалежності та повернула на вулицю Олега Кошового у напрямку Житомирської траси. Коли автомобілі доїхали до ЖК «Кошовий» по них із гранатометів та стрілецької зброї відкрили вогонь російські військові.

В результаті обстрілу шести автівок загинуло п’ять осіб та ще сім, зокрема малолітня дитина, отримали поранення різного ступеню тяжкості. Окупанти жорстоко ставилися до поранених та не давали можливості надати їм допомогу.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно командира роти 173-го окремого розвідувального батальйону 106-ї дивізії ЗС РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаним з умисним вбивством та інших порушень законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *