ОСТАННІ НОВИНИ

США починають масштабні навчання з ядерного стримування

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 11 квітня, Стратегічне командування Збройних сил США розпочинає щорічні навчання з ядерного командування та управління Global Thunder 23. Про це пише Європейська правда.

До навчань Global Thunder 23 залучать особовий склад усього Стратегічного командування ЗС США, зокрема його складові й підпорядковані підрозділи. Також участь братимуть представники союзних держав, передусім Великої Британії.

«Метою навчань GT23 є посилення ядерної готовності і гарантування безпечних, захищених і надійних стратегічних сил стримування. Ці навчання відбуваються щорічно і не є відповіддю на дії будь-якої країни або інших суб’єктів», – наголошують американські військові.

У Страткомі американських Збройних сил попереджають про збільшення кількості польотів бомбардувальної авіації на час навчань.

Відповідно до плану Об’єднаного командування Збройних сил США, Стратегічне командування відповідає за стратегічне стримування, ядерні операції, спільні операції в електромагнітному спектрі, протиракетну оборону, а також аналіз і цілепокладання.

Як відомо, у жовтні 2022 року НАТО і Росія майже одночасно провели навчання з ядерного стримування.

Увага до таких навчань посилилась із огляду на ескалацію ядерної риторики з боку Росії, що здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *