ОСТАННІ НОВИНИ

РФ провалила війну проти енергосистеми України, – розвідка

Анастасія Диняк

|

Британські розвідники вважають, що РФ провалила свій план щодо «холодної зими» в Україні, цю кампанію фактично довелося згорнули. Про це повідомили у Міноборони Великої Британії.

«Російська кампанія з метою завдати серйозної шкоди об’єднаній енергосистемі України взимку 2022-23 років, найімовірніше, провалилася. Росія завдавала ударів з відстані із жовтня 2022 року, проте масштабні удари стали рідшими з початку березня 2023 року. Атаки меншого масштабу (до 25 ракет) тривають, але, скоріш за все, мають набагато менший вплив на енергосистему», – йдеться в повідомленні розвідки.

Зазначається, що оператори енергосистеми українських служб й надалі шукають альтернативи необхідних компонентів, зокрема розбитих трансформаторів. Насамперед, транспортування та встановлення обладнання є логістичним викликом, особливо якщо вага трансформаторів перевищує 100 тонн.

«Ситуація з електроенергією в Україні скоріш за все покращиться з настанням теплішої погоди. Планування й підготовка до наступної зими, скоріш за все, вже почалася», – додали у розвідці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *