ОСТАННІ НОВИНИ

Росія створює загони для боїв у містах, – ISW

Наталя Дуляба

|

Військове командування РФ створює спеціалізовані ротні загони «Шторм-Z» для боїв серед міста або для захоплення укріплених пунктів. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 6 квітня.

Аналітики інституту посилаються на дані неназваного українського офіцера запасу, який оприлюднив захоплений у ворога документ. У ньому описаний набір особового складу для формування рот «Шторм-Z».

Такі роти мають входити до складу підрозділів 8 загальновійськової армії (Південний військовий округ) та 1 армійського корпусу («ДНР»). «Шторм-Z» формують у складі фронтових з’єднань переважно з резервістів. Інформацію від українського офіцера в ISW називають надійним джерелом.

Відомо, що кожна рота «Шторм-Z» складається зі 100 людей і призначена для ведення бойових дій у містах або у складних географічних районах з метою захоплення важливих об’єктів: опорних пунктів, командних пунктів та вузлів зв’язку.

В ISW припускають, що штурмові роти, ймовірно, будуть розгорнуті вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк, де підрозділи Південного військового округу беруть активну участь у безперервних безуспішних наступальних операціях.

Разом із тим у фахівців виникають сумніви щодо ефективності цих російських підрозділів, оскільки вони проходять лише 10-15 днів пришвидшеної підготовки.

«Цього часу занадто мало, щоби навчитися виконувати складні бойові завдання навіть для військових з досвідом та досягти бойової злагодженості», – додають в Інституті вивчення війни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *