ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині посадовець військової частини відбирав у солдатів бойові доплати

Анастасія Диняк

|

Працівники Держбюро розслідувань затримали посадовця військової частини, який вимагав у підлеглих бойові доплати. Він привласнив понад 600 тисяч гривень. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Так, за даними ДБР, начальник матеріального забезпечення однієї з військових частин вимагав з військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних бойових виплат.

У разі відмови він погрожував підлеглим проблеми з проходженням служби та навіть фізичною розправою.

Наразі працівники ДБР задокументували понад 30 фактів вимагання та одержання посадовцем грошей з підлеглих на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого (за ч. 4 ст. 189, ч. 1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Йому загрожує до 12 років за ґратами.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *