ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині бізнесмен намагався увірватися в дім активістки: поліція не побачила злочину

Анастасія Диняк

|

У вересні 2022 року власник відпочинкового комплексу «Акватель» в селі Красів на Львівщині Володимир Янка намагався увірватися до оселі місцевої активістки Світлани Блінової після скарг жінки в поліцію на гучне святкування в закладі після опівночі. Поліція не побачила кримінального злочину у діях бізнесмена. Про це пише zaxid.net.

Так, Світлана Блінова поскаржилася на гучне святкування у закладі «Акватель», яке відбувалося серед ночі. Після цього до її будинку, розміщеного неподалік у селі Красів, прийшли гості святкування з власником закладу – сильно гримали по вікнах, світили ліхтариком та намагались увірватись у її житло.

Тоді за фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за порушення недоторканності житла (ч. 1 ст. 162 ККУ). Справу розслідували півроку та закрили.

Згодом його закрили через «відсутність в діянні складу кримінального правопорушення». Водночас, за словами поліції, є можливість притягнення порушника до адміністративної відповідальності. Він буде вимушений спалити штраф.

«Я розгублена, хто зараз може захистити жінок і дітей, коли їхні чоловіки захищають країну. А це було вночі і було дуже страшно. Люди були в стані алкогольного сп’яніння, з весілля, з сусідньої сауни. Це було порушення недоторканості житла», – відреагувала активістка на рішення правоохоронців.

Блінова також розповіла, що після згаданого нічного інциденту має проблеми зі здоров’ям. Це підтвердила судово-медична експертиза, матеріали якої долучені до справи.

«Я не можу спати спокійно, мені здається, що це може повторитися, постійно оглядаюся», – каже жінка.

У той час, коли поліція закрила справу за порушення недоторканності її житла, розповідає Світлана Блінова, натомість відкрили справу через те, що її 80-річний дідусь, який проживає в сусідньому будинку в селі, начебто кинув камінь у друга власника «Аквателю» Володимира Янка.

«Слідчий і прокурор у час війни витрачають свій час і ресурси, щоб придумати кримінал 80-річному дідусю, який пережив два інсульти та інфаркт у своєму житті, і щоб нахилитись і взяти камінь, мав би прикласти купу зусиль. Вони це придумують і мають на це час, щоб закрити мені рот», – стверджує Світлана.

Активістка має намір оскаржити рішення про закриття кримінального провадження за порушення недоторканості її житла в суді. Їй допомагають адвокати із Офісу підтримки родин військовослужбовців при Львівській ОВА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *