ОСТАННІ НОВИНИ

На Дніпропетровщині у військових вкрали близько 3 тонн продуктів

Анастасія Диняк

|

Державне бюро розслідувань викрило склад на Дніпропетровщині, де зберігали близько 3 тонн продуктів харчування, які мали отримати українські військові. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Так, на Дніпропетровщині виявили склад, де ховали крадену продукцію: згущене молоко, консервовані фрукти та овочі, крупи, макарони, соки, тушковані та інші продукти загальною вагою близько 3 тонн. Ці продукти призначалися для Збройних сил України.

Частину вилучених продуктів було передано військовим, решта після завершення необхідних експертиз також надійде до військових частин.

У межах досудового розслідування за статтею привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України) повідомлено про підозру головному бухгалтеру логістичного центру, трьом експедиторам, завідувачу складу та головному менеджеру.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до схеми.

У ДБР нагадали, що у січні 2023 року викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, призначені для українських військових.

Під час масштабної спецоперації ДБР спільно із Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ провело майже 70 обшуків. У результаті вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова для перепродажу, а також майже 4 млн гривень готівкою в різній валюті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *