ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повністю припинила імпорт електроенергії, – «Укренерго»

Ольга Денисяка

|

Станом на 3 квітня «Укренерго» не застосовує відключення споживачів у жодній області. Імпорт електроенергії відсутній. Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

«Укренерго» повідомило, що зняло всі мережеві обмеження, які призводили до необхідності обмеження споживання. Диспетчерський центр «Укренерго» не застосовує відключення споживачів у жодній області.

«Споживання вище, ніж у понеділок минулого тижня, що пов’язано з холодною погодою та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах. 

Будь ласка, споживайте енергію розумно: не включайте одночасно багато потужних приладів, за можливості розподіляйте їх використання упродовж доби. Це дозволить зменшити навантаження на енергосистему», – закликали енергетики.

Зазначається, що виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. При цьому в енергосистемі зберігається достатній резерв потужності. Імпорт відсутній.

Обмеження у мережах НЕК «Укренерго» відсутні.

Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де населені пункти постійно потерпають від обстрілів росіян та пошкоджуються мережі електропостачання. Зокрема, на Донеччині росіяни обстріляли енергетичну інфраструктуру. Внаслідок цього були локальні перебої в електропостачанні. Відновлення живлення ускладнюється безпековою ситуацією у цих регіонах.

Нагадаємо, раніше голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький заявляв, що найближчі пів року в українській енергосистемі вистачатиме електроенергії для потреб споживачів.

Додамо, з середини лютого в енергосистемі України більше немає дефіциту потужностей, тому перестали вимикати світло.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *