ОСТАННІ НОВИНИ

Львів попрощається зі ще трьома захисниками

Анастасія Диняк

|

У вівторок, 4 квітня, Львів попрощається ще з трьома Героями. Максим Депутат, Роман Боровик, Владислав Загорулько загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Чин похорону Максима Депутата і Романа Боровика розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 год. відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Владислава Загорулька відбудеться о 14:00 год. у Церкві «Голгофа» ХВЄ (вул. Скрипника, 2А).

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Максим Депутат (05.04.1988-29.03.2023) Уродженець міста Вараш (раніше Кузнецовськ) Рівненської області, згодом разом із родиною переїхав до Львова.

Навчався у Львівській правничій гімназії та Львівській середній загальноосвітній школі №33. Здобував освіту у Львівському державному інституті новітніх технологій та управління імені Героя України В’ячеслава Чорновола.

У мирний час працював на Державному підприємстві «Львівський державний завод «ЛОРТА».

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив державу у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Харківщині та Донеччині.

У Максима Депутата залишилися мама та брат.

Роман Боровик (19.02.1980-24.03.2023) Уродженець міста Вінниця.

Навчався у Комунальному закладі «Вінницький гуманітарний ліцей № 1 імені М. Пирогова». Після завершення навчання поїхав до Львова для проходження строкової військової служби, де згодом лишився працювати прапорщиком (сьогодні – «штаб-сержант»). Паралельно здобував освіту в Українській академії друкарства.

У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Софтсерв». У 2014 році проходив військовий вишкіл у Центрі тактичної підготовки «Бескид» Громадської організації «Український легіон».

У перший день повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, був старшим бойовим медиком. Боровся із загарбниками на східному напрямку.

У Романа Боровика залишилися дружина, троє дітей, мама та сестра.

Владислав Загорулько (09.12.1999-29.03.2023) Уродженець міста Суми.

Навчався у Комунальній установі «Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5, міста Суми». Закінчив Сумський національний аграрний університет.

У 2017 році перебрався до Львова, де здобував освіту у Релігійній організації «Львівська богословська семінарія при Львівському обласному об’єднанні церков Християн Віри Євангельської».

Працював у будівельній сфері, згодом – у Польщі. У вільний час захоплювався малюванням та грою на гітарі.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем пішов на війну. Боровся із російськими окупантами на східному напрямку у лавах 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Владислава Загорулька залишились батьки, двоє братів та сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *