ОСТАННІ НОВИНИ

На Донецькому напрямку ворог відступив із деяких позицій, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Окупанти відступили з деяких своїх позицій на Донецькому напрямку, тому українські захисники зараз закріплюються на цих позиціях і облаштовують їх для ведення оборони. Про це 2 квітня розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону.

«Завдяки вмілим і злагодженим діям наших захисників на Донецькому напрямку ворог відступив з деяких позицій. Зараз ми облаштовуємо ці позиції для ведення оборони», – сказав він.

Зараз рашисти наступають в районі Авдіївки, Мар’їнки та Карлівки. За минулу добу вони здійснив 30 штурмів, у ніч на неділю, 2 квітня, – 10 штурмів. При цьому Олексій Дмитрашківський відзначив, що всі наступальні дії ворог проводив без підтримки техніки, лише в одному випадку було застосовано два танки.

«Пояснення цьому лише одне: ворог поніс важкі втрати в особовому складі та техніці, тому значно втратив свої бойові спроможності. Також у нього є відсутність боєкомплекту», – пояснив український військовий.

Незважаючи на втрати у важкій техніці, російські окупанти натомість активно використовують армійську авіацію: бомбардувальники Су-24, штурмовики Су-25 і гелікоптери Мі-8, Мі-24.

Разом із тим військова розвідка фіксує накопичення російської техніки у районі Верхньоторецького. Тому Олексій Дмитрашківський припустив, що противник найближчим часом спробує активізувати дії на цьому напрямку.

Карта Deep State станом на 2 квітня. Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, за даними Генштабу протягом минулої доби українські війська відбили більше 70 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *