ОСТАННІ НОВИНИ

Скільки Українців проти вступу до НАТО

Андрій Котенський

|

Якби найближчим часом відбувся референдум стосовно вступу України до НАТО, то за вступ до цієї організації проголосували би 74% усіх опитаних, або 87,5% тих, хто збирається взяти участь у такому референдумі (проголосували б проти — відповідно 8,5% і 5%). Такі результати нещодавнього опитування проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

У червні 2017 р. за вступ до НАТО мали намір голосувати 48% усіх опитаних, або 69,5% тих, хто збирався взяти участь у референдумі (проголосували би проти — відповідно 33% і 26%).

За даними останнього опитування, за вступ до НАТО проголосували б 85% усіх жителів Західного регіону, 77% – Центрального регіону, 65% жителів Сходу та 54% жителів Півдня. Частка тих, хто голосував би проти, становить відповідно 4%, 5%, 14% і 21%.

Чим молодші респонденти, тим частіше вони збираються голосувати за вступ до НАТО.

Серед тих, хто спілкується вдома переважно українською мовою, збираються голосувати за вступ до НАТО 78% (при 6,5% тих, хто проти), а серед тих, хто переважно розмовляє російською – відповідно 64% і 14%.

Опитування проводили методом face-to-face лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Всього було опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *