ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знесли ще два радянські пам’ятники

Андрій Котенський

|

У п’ятницю, 31 березня, відбулось виїзне засідання обласної робочої групи з питань декомунізації. Вперше обласна робоча група працювала на Дрогобиччині, де було ліквідовано ще два пам’ятники радянської доби, повідомляє ЛОВА.

Мова про пам’ятник радянським льотчикам у селі Грушів та пам’ятник загиблим у Другій світовій війні у селі Верхній Дорожів Меденицької громади.

Кожен з цих символів пропагував ідеологію комуністичного тоталітарного режиму, який різними методами та у різні роки знищив мільйони українців.

Як розповіли члени обласної групи саме у Дрогобицькому районі дуже активно проводять роботу у напрямку демонтажу пам’ятників радянської доби.

В межах засідання обговорили пам’ятники, які ще залишились на території району та підлягають декомунізації, дорожню карту з їх демонтажу, а також проблемні питання.

Як відомо, на початок 2023 року у Дрогобицькому районі налічувалося 17 об’єктів, які підпадають під дію декомунізаційного закону. Станом на сьогодні 5 з них демонтовано.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *