ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув білоруський доброволець Моджахед

Андрій Котенський

|

На фронті загинув білоруський доброволець Даніїл Ляшук із позивним Моджахед. Про це повідомили на офіційному каналі бійця в Telegram.

«Нажаль ми вимушені сповістити , про загибель нашого друга, нашого брата , нашої рідної людини. Ти був народжений героєм, ти загинув як герой. Ми усі будемо пам’ятати тебе вічно», – йдеться у повідомленні.

Побратими Данила Ляшука закликають владу надати йому посмертне звання Героя України та громадянство, бо він віддав своє життя за незалежність нашої країни.

Як повідомляє Українська правда, що Моджахед був засновником та командиром бойової групи Vendetta.

Уродженець Білорусі, Ляшук пішов добровольцем воювати за Україну після окупації Росією Криму 2014 року. У 2015 році був поранений.

Того ж року був затриманий у справі проти батальйону «Торнадо», бійцем якого він був. У 2017 році був засуджений до 10 років ув’язнення, однак у червні 2021 року вийшов на свободу за «законом Савченко», згідно з яким 1 день попереднього ув’язнення враховується як 2 дні терміну відбування покарання.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії знову пішов на фронт. Влітку 2022 року вдруге був поранений.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *