ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила у Дніпрі угруповання, яке викрадало людей

Ольга Денисяка

|

Служба безпеки нейтралізувала у Дніпрі кримінальне угруповання, яке тероризувало мешканців регіону: грабувало та викрадало людей. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що до складу банди входило 10 осіб, більшість з яких неодноразово притягувались до відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Зловмисники спеціалізувались на розбійних нападах та вимаганні грошей з громадян, у тому числі представників малого і середнього бізнесу.

«У разі відмови платити «данину» – погрожували фізичною розправою та знищенням приватного майна. Для маскування злочинних дій фігуранти постійно змінювали автомобілі, використовували перуки, підроблені автономери та фальшиві посвідчення СБУ», – йдеться в повідомленні.

Співробітники Служби безпеки задокументували декілька фактів злочинної діяльності групи. Зокрема, випадок, коли учасники банди викрали місцевого підприємця та примусово утримували його в орендованому приміщенні. Там потерпілого били і чинили психологічний тиск. Таким чином зловмисники отримали ключі від його приватної оселі. Грабіжники винесли з квартири чоловіка готівку в іноземній валюті на загальну суму понад млн грн.

У ході багатоетапної спецоперації співробітники СБУ викрили злочинні плани угруповання і затримали п’ятьох його активних учасників при спробі ще одного викрадення людини. Ще четверо фігурантів затримано під час слідчих дій за місцями їхнього проживання.

Встановлено, що лідером банди є місцевий кримінальник, який очікує покарання у місцевому СІЗО за розбій та грабежі. Саме він дистанційно керував угрупованням та «погоджував» перелік потенційних жертв зловмисників. При обшуках у фігурантів вилучено незареєстровану зброю та інші докази злочинної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини); ст. 186 (грабіж); ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу ˗ тримання під вартою.Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *