ОСТАННІ НОВИНИ

До Бучі прибули Зеленський та лідери чотирьох країн

Анастасія Диняк

|

31 березня у річницю звільнення Бучі на Київщині від російських окупантів президент України Володимир Зеленський разом з лідерами Словаччини, Хорватії, Словенії та Молдови вшанував пам’ять загиблих українців. Про це повідомили в Офісі президента.

Так, разом з президентом до Бучі прибули глава уряду Словаччини Едуард Геґер, прем’єр Словенії Роберт Голоб, прем’єр Хорватії Андрей Пленкович та президентка Молдови Мая Санду.

Церемонія вшанування пам’яті відбулася біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих. Присутні встановили лампадки до пам’ятного хреста на місці поховань мирних жителів Бучі, убитих російськими окупантами.

Зазначається, що під час церемонії прозвучали імена 77 ідентифікованих осіб, які були поховані у братській могилі біля храму, а також 11 військовослужбовців, полеглих у боях за Бучу.

Нагадаємо, 31 березня в річницю звільнення Бучі, Ірпеня та Гостомеля на Київщині «Укрпошта» випустила серію марок «Буча, Ірпінь, Гостомель: Не забудемо, не пробачимо».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *