ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 1,3 млрд доларів від США

Анастасія Диняк

|

Україна отримала 1,3 мільярда доларів гранту від США для проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

Так, ці кошти буде спрямовано на забезпечення часткового відшкодування видатків бюджету, зокрема на пенсії, соціальну допомогу (допомогу для внутрішньо переміщених осіб), забезпечення оплати праці працівників державних органів, співробітників ДСНС та працівників закладів вищої освіти.

У Мінфіні зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ, Україна отримала від США вже 15,5 мільярда доларів у формі грантів.

Проєкт впроваджується спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) та Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) на загальну суму 14,9 мільярда доларів та 1,4 мільярда євро. Джерелами є позики МБРР, кредити МАР, гранти Цільового фонду багатьох донорів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *