ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині військові за гроші допомагали ухилянтам

Анастасія Диняк

|

На Харківщині затримали офіцера одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і одного з військовослужбовців територіальної оборони, які за гроші допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Так, свої «послуги» чоловіки оцінювали від трьох до п’яти тисяч доларів. Вони обіцяли організувати «клієнтам» відстрочку від мобілізації, а декому взагалі уникнення призову.

ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на п’ять років.

На зустріч вони принесли вже готовий висновок медично-лікарської комісії, згідно з яким призовника визнано обмежено придатним до служби у воєнний час та вже заповнений військовий квиток з відповідними відомостями.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою та перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 426-1 КК України). Їм загрожує до 12 років за ґратами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *