ОСТАННІ НОВИНИ

На Харківщині та Херсонщині СБУ затримала ще трьох колаборантів

Анастасія Диняк

|

У звільнених районах Харківської та Херсонської областей правоохоронці викрили ще трьох російських поплічників. Серед них чиновниця Куп’янської міськради та колишній «посадовець Херсонського МВС». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, однією із фігуранток виявилась колишня посадовиця ліцензійно-дозвільного відділу Куп‘янської міської ради. Після захоплення міста вона підтримала росіян та добровільно долучилася до окупаційної адміністрації.

З «перепризначенням на посаді» колаборантка розпочала виконувати вказівки кремля щодо перелаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь РФ.

Зокрема, жінка змушувала підприємців «переоформлювати» дозволи та ліцензії на ведення господарської діяльності за російським зразком.

Після деокупації міста вона переїхала до матері у Харків, де сподівалась уникнути правосуддя.

Ще однією колаборанткою є 65-річна мешканка Вовчанська на Харківщині, яка під час окупації району добровільно погодилась очолити створений агресором місцевий «відділ пенсійного фонду».

На цій «посаді» вона формувала «штат» псевдоустанови. Окрім того, жінка передала окупаційній владі персональні дані місцевих мешканців, які перебували у скрутному матеріальному становищі, щоб виконати плани РФ щодо примусової паспортизації жителів окупованих територій.

У Херсоні також викрили місцевого мешканця, колишнього інструктора автошколи, який добровільно вступив до лав окупаційного «головного управління МВС Херсонської області».

Очільники псевдоустанови призначили його «спеціалістом відділу реєстрації транспортних засобів». Чоловік змушував місцевих жителів переоформлювати свої авто на російські номерні знаки

Після звільнення Херсона зловмисник, намагаючись уникнути покарання, змінив три адреси проживання, однак співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали в одному із селищ поблизу обласного центру.

Наразі усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Двом з них суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою. Тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *