ОСТАННІ НОВИНИ

На окупованих територіях росіяни знищують українські книги

Анастасія Диняк

|

На тимчасово окупованих територіях росіяни вилучають з місцевих бібліотек українські книги та заміщують їх російською літературою. На це в РФ виділили сотні мільйонів рублів. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

Так, за даними міністерство культури РФ, на закупівлю та поширення російських книжок на окупованій частині півдня та сходу України виділили 200 мільйонів рублів.

Окрім того, ще близько 120 мільйонів рублів виділили на створення трьох модельних бібліотек у кожному окупованому регіоні та 40 мільйонів – на фінансування підконтрольним окупантам бібліотек.

«Таким чином, росіяни ставлять перед собою мету знищити українську літературу на окупованій території. Це характерна риса Росії – знищити рідну мову, насадити свої правила життя. Проте, слід пам’ятати, що орки близько 400 років намагалися знищити українську мову, оскільки мова і культура формують національну ідентичність кожного народу. Саме тому Росія на різних етапах свого існування, від царських часів і до сьогодення, так цілеспрямовано намагається нищити все українське», – наголосили у Центрі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *