ОСТАННІ НОВИНИ

350 випадків у світі: у Львові прооперували дитину з рідкісним зрощенням кісток

Андрій Котенський

|

У Львові хірурги прооперували 4-річну дитину із Запорізької області з рідкісним зрощенням кісток передпліччя. Таких випадків у світі було зафіксовано лише – 350, повідомила львівська дитяча лікарня святого Миколая.

За даними медиків, від народження хлопчик не міг повертати руки долонями догори. Йому було складно гратися з ровесниками. Більше того, навіть їсти в звичний спосіб хлопчик не міг: через зрощені кістки йому було складно підняти їжу до рота.

Провели унікальну ортопедичну операцію та повернули дитині можливість жити більш самостійним буденним життям Львівські медики.

«Артемкові – 4 роки. Він із Запорізької області. Ваду опорно-рухового апарату хлопчику діагностували після народження. Радіоульнарний синостоз – вроджена вада, при якій під час внутрішньоутробного розвитку зростаються ліктеві та променеві кістки передпліччя. Такі вади в дітей важливо оперувати в ранньому віці», – йдеться у повідомленні.

Через небезпеку постійних ракетних обстрілів лікувати дитину в Запоріжжі батьки не зважувались. По допомогу сім’я звернулася до спеціалістів дитячої львівської лікарні святого Миколая.

«Лікарі ортопедо-травматологічного відділення вдалися до малоінвазивного втручання без використання металевих пластин, що фіксують кістки. Завідувачка відділення Галина Гачкевич і ортопед-травматолог Мар’ян Орач виконали деротаційну остеотомію спочатку на одній, а згодом і на другій руці. Простіше кажучи, спеціалісти перетяли зрощені кістки кожної кінцівки почергово. Та зафіксували їх у правильному положенні, наклавши гіпсові пов’язки», – йдеться у повідомленні.

Через шість тижнів після операції пов’язки зняли. Медики задоволені результатом і відновленням хлопчика. Нині Артемчик може вільно гратися іграшками. Дитина вже правильно тримає столові прибори та без додаткових зусиль може самостійно їсти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *