ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний нагородив захисника, який у близькому бою відбив штурм ворога

Ольга Денисяка

|

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагородив «Золотим Хрестом» старшого солдата 92 окремої механізованої бригади ім.Івана Сірка Руслана Зубарєва. Про це Залужний повідомив у соцмережах.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що Руслан Зубарєв відбив атаку переважальних сил противника.

«Мав честь нагородити старшого солдата 92-ї окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою «Золотий Хрест» та вручити йому заслужену нагородну зброю», – повідомив Залужний.

Боєць має позивний «хижак» (англійською «predator»).

Як пише Українська правда, 16 лютого 2023 року військовий брав участь у контактному бою з окупантами на Сватівському напрямку. Весь процес «хижак» зняв на відео та опублікував у своєму Telegram-каналі PREDATOR.

За 30 хвилин бою 21-річний боєць встигає знищити ворожу БМП-2 та кількох окупантів. Військовий з окопу стріляє з різних видів зброї (РПГ-7, кулемета, гранатомета та автомата) та закидує противника гранатами.

«Хижак» розповів, що група окупантів складалася приблизно з 11 осіб і до них могло підійти підкріплення, адже за 70 метрів були позиції ворога. На допомогу захисникам прийшли українські мінометники. У підсумку українським бійцям вдалося втримати позицію і змусити ворога відступити.

Під час бою напарник військового отримав контузію. Весь бій побратим подавав «хижаку» боєприпаси. Серед українських бійців втрат не було, серед росіян – щонайменше 4 загиблих.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *